Sluiten
Direct een afspraak plannen

MOOI Schoonheid tips

Huh: blijkbaar vijlen we onze nagels al die jaren verkeerd (en zó moet het wel)

Huh: blijkbaar vijlen we onze nagels al die jaren verkeerd (en zó moet het wel)
9 nov 2022

Huh: blijkbaar vijlen we onze nagels al die jaren verkeerd (en zó moet het wel)

Nagels vijlen: het lijkt geen hogere wiskunde. Je doet het misschien zelfs zonder erbij na te denken. En toch blijken we het al jarenlang verkeerd te doen. We leggen je uit wat de grote valkuil is én hoe het dan wel moet.

Wat kan er nou misgaan? Nou blijkbaar best veel.

Nagels verkeerd vijlen

Het lijkt geen grote uitdaging, maar blijkbaar vijlen we onze nagels massaal verkeerd. De kans is groot dat je met de nagelvijl heen en weer en van links naar rechts over je nagel beweegt. Eigenlijk als een soort zaag. Klinkt efficiënt, maar dat zou precies de reden kunnen zijn waarom je nagels sneller splijten, scheuren en uiteindelijk ook afbreken. Met deze beweging ga je tegen de nagelrichting in en beschadigen je nagels dus sneller.

Hoe moet het dan wel?

Om je nagels zo gezond mogelijk te houden, is het dus belangrijk dat je je nagels op een goede manier vijlt. Dat doe je door één kant op te vijlen. Begin eerst aan een kant van je nagel en werk vervolgens naar het midden door naar de andere kant. Een andere techniek die ook goed werkt is om vanaf de zijkanten naar het midden te werken. In dit geval begin je dus aan een zijkant en vijl je van links naar rechts tot het midden. En daarna begin je aan de andere kant van rechts naar links. Als laatste kun je je nagels ook verticaal vijlen. Hierbij werk je dus van boven naar beneden. Dit zorgt er meteen voor dat je je nagels ook mooi afsluit.

Let op: vijl nooit te veel van de zijkanten van je nagels weg, want dan is de kans groter dat je nagels inscheuren.


Gebruik de juiste nagelvijl

Naast de juiste vijl-techniek, is het ook belangrijk dat je een goede vijl gebruikt om je nagels gezond te houden. De beste keuze is een glazen nagelvijl. Een kartonnen nagelvijl kan ook, maar een metalen is eigenlijk te hard voor je nagels. Hierdoor kun je ze wederom sneller beschadigen, waardoor ze breken. Daarnaast veroorzaakt een grove vijl sneller haakjes in je nagels. Kies daarom altijd voor een fijne structuur.

Deel

© 2024 MOOI - All rights reserved · Disclaimer · Privacy · Cookies · Website overzicht · Ontwerp: Mediaelx

WhatsApp