Sluiten
Direct een afspraak plannen

MOOI Schoonheid tips

Dit gebeurt er als je je haar een week niet wast

Dit gebeurt er als je je haar een week niet wast
28 feb 2023

Dit gebeurt er als je je haar een week niet wast

Iedereen schuift een haarwasbeurt weleens op naar de volgende dag. Het komt even niet uit of je hebt er gewoon geen zin in. Maar wat gebeurt er met je haar als je dit een week niet wast?

Er zijn geen vaste regels over wassen van je haar en de frequentie is per persoon verschillend. De meeste mensen zullen om de twee of drie dagen onder de douche stappen om hun lokken te wassen. Dít gebeurt er met je haar als je besluit om het een week niet te wassen.

Je haar niet wassen

Gebruik je niet elke dag shampoo? Dan wordt je haar meer gevoed door natuurlijke oliën. De opbouw van olie in je haar neemt toe, wat ervoor zorgt dat je haar meer glanst, maar ook vettiger aanvoelt. Deze oliën, zoals talg, kunnen je haar hydrateren en voeden, waardoor het er gezonder en glanzender uitziet.

Haarstructuur

Door je haar niet te wassen, zie je op een gegeven moment veranderingen in de structuur. Dit resultaat verschilt per haartype: voor de een is het een nachtmerrie, bij de ander verbetert het juist de natuurlijke structuur van het haar. Mensen met krullend of golvend haar profiteren hier meer van dan iemand met sluik haar, omdat steil haar er sneller vet uitziet. Bij kroeshaar kunnen natuurlijke oliën het helpen temmen en pluizig haar tegengaan. Dit zorgt voor meer dansende krullen.

Goed voor je haar

Het niet wassen van je haar kan ook goed zijn voor de gezondheid van je haar. Er zijn verschillende manieren waarop je haar kan breken. Zo is het bijvoorbeeld gevoelig voor warmte en stress, maar ook veelvuldig wassen met shampoo is een grote boosdoener. Het kan leiden tot het afbreken van haar en haarbeschadiging. Als je te vaak shampoo gebruikt, was je te veel natuurlijke oliën uit je haar. Dit maakt je haar erg droog, waardoor het vatbaarder is.

Gebruik van haarproducten

Als je weinig producten in je haar gebruikt, kan een week geen shampoo een positief effect hebben op je haar. Als je wel verzorgingsproducten gebruikt, zoals mousse, haarspray of gel, is het minder fijn. De producten kunnen zich ophopen op je hoofdhuid en in je haar, waardoor je haar zwaarder wordt en het er slap en futloos uitziet.

Geïrriteerde hoofdhuid

Bij de meeste mensen zal een week zonder shampoo zorgen voor een paar vervelende bijwerkingen. “Het niet wassen van je haar kan een ophoping van olie, vuil en dode huidcellen op je hoofdhuid veroorzaken. Dit kan leiden tot een jeukende, schilferige en geïrriteerde hoofdhuid, wat ongemakkelijk aanvoelt en er niet fraai uitziet,” aldus de cosmetisch arts.

Tot slot geeft hij aan dat veel mensen last hebben van een overmatige groei van gisten en bacteriën, omdat dode huidcellen vocht en warmte vasthouden op de hoofdhuid. Dit vergroot de kans op hoofdhuidinfecties, slechte geuren en zelfs haaruitval.

Deel

© 2024 MOOI - All rights reserved · Disclaimer · Privacy · Cookies · Website overzicht · Ontwerp: Mediaelx

WhatsApp